google

Küvet temizliğinde pratik yöntemler

07-08-2018 14:22
Küvet temizliğinde pratik yöntemler

Küvet temizliğinde pratik yöntemler


Evimizde en fazla kullanılan ve kirlenen alanların başında banyo ve küvetler gelmektedir. Evdeki bireylerin günde en az bir kere duş aldığı düşünüldüğünde banyo ve küvet ciddi oranda kirlenmektedir. Temizlenmediğinde üreyen bakteriler sağlıksız olduğundan küvet temizliğini bazı bayanlar her gün bazıları haftada bir yapmaktadır. Her gün küvet temizliği yaptığı halde küvette çıkmayan bazı lekeler olur ve bunlar can sıkar. Yeni temizlenmiş olmasına rağmen lekeler küveti sanki kirliymiş gibi gösterir. Saatlerce uğraşıldığı halde temiz görünmeyen lekeleri çıkarmak için bazı ipuçlarına ve pratik yöntemlere ihtiyaç vardır. Bütün gün küvet temizlense dahi yöntemi kullanılmadığında temizlik gözükmeyecektir. İpuçlarını kullanmaya başlamadan evvel küvetin neden yapıldığı öğrenilmelidir. Yapısına göre işlem yapılmazsa daha çok zarar verilebilir.


Küvetin Yapısına Göre Temizlik Yöntemleri


Küvet temizliğinde pratik yöntemler ve ipuçlarını bütün küvette uygulamadan önce görünmeyen küçük bir kısmında denenmelidir. Çünkü bazı bayanlar küvetlerin yapısını akrilik mi, emaye mi olduğunu net olarak anlayamayabilir. Şimdi yapılarına göre küvet temizliğini kısaca anlatalım:

·Akrilik malzemeden yapılmış olan küvetlerin renk bozulmaları için yumuşak krem yüzey temizleyiciler kullanılmalıdır. Akrilik malzemeler çabuk kırılma ihtimali olduğundan sert fırçalanmamalıdır. Yumuşak krem yüzey temizleyici krem yumuşak uçlu fırça ile güzelce fırçalanıp her tarafına yayılır. 1 saat kadar bu şekilde bekletildikten sonra durulanır. Bekleme renk bozulmalarını gidermeye yardımcı olacaktır. Birkaç defa aynı yöntemin uygulanması durumunda küvet tertemiz olacaktır.

·Çelikten veya demirden imal edilerek üstü emaye ile kaplanan eski küvet temizliği sırasında asla asitli temizleyiciler kullanılmamalıdır. Asitli temizleyiciler onarılmaz zararlar verebilir, küvet yüzeyindeki lekeleri çoğaltabilir. Emaye kaplı küvetlerde toz deterjanlar macun haline getirilip yumuşak bir sünger yardımı ile sürülmelidir. Yarım saatlik bekleyişin ardından durulanmalıdır.

·Dayanıklı, daha parlak görünen, ağır olan porselen küvetler pahalı olduğundan her evde kullanılmaz. Yaygın olarak kullanılmayan fakat diğerlerine göre daha dayanıklı olan porselen küvetlerin leke temizliğinde farklı temizlik malzemeleri bir araya getirilip kullanılabilir. Porselen daha çok yemek takımı gibi ürünlerin üretiminde kullanılmaktadır. Sirke, bulaşık deterjanı, mısır unu karıştırılarak temizlenebilir. Tek başına fırın temizleyici spreyler de harika leke çıkarıcı vazifesi görecektir. Spreyi sıkıp ovalayıp durulamak yeterlidir.


Pratik Küvet Temizleyici Tarifi ve İpuçları


Küvet temizliğinde pratik yöntemler yorulmadan tertemiz küvetlere kavuşmanın en kısa yoludur. Temizlikte en başta hafif yöntemler denendikten sonra sırayla daha ağır yöntemlere geçmekte fayda vardır. Küvetin yapısı ne olursa oldun bulaşık deterjanını muhakkak denemekte fayda vardır. Hazır temizlik ürünlerinden kullanmak zorunda değilsiniz. Evde bulunan doğal malzemelerden harika ürünler elde edilebilir. Banyo ve küvetlerde şampuan ve sabun atıkları kalmaktadır. Sirke bu atıkları çözüp temizleyen nadir maddelerdendir. Doğal olmasından dolayı temizliklerde güvenle kullanılabilir.

Pratik küvet temizleyici tarifi şöyledir:

Ø Bir buçuk çay bardağı sirke

Ø Yarım litre su

Ø 1 tatlı kaşığı boraks

Ø 2 tatlı kaşığı karbonat

Bütün malzemeler güzelce karıştırılır. Sprey şişesinin içine konulur. Kullanmadan önce çalkalayıp temizlenecek yüzeye sıkılır ovalanır ve ardından durulanır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.